RÈCORD DE PARTICIPACIÓ A LA DARRERA ETAPA DEL PLA DE MALLORCA

El passat dissabte 25 de Maig es va celebrar a Maria de la Salut la darrera etapa del 35è Trofeu Ciclista Pla de Mallorca, amb les classificacions generals bastant ajustades i amb alguna nota polèmica. El corredor Miquel Valls del CC Sa Pobla s’ha culminat com a mallot groc del Pla Gran. Pedro Pou, de la Penya Ciclista Antoni Gelabert, també ha finalitzat per segon any consecutiu com a líder del Pla Petit.

La cursa del Pla Gran, amb 120 participants, va estar marcada per la victòria d’etapa de Pau Llaneras, després de produir-se vàries escapades durant les 6 voltes al circuit de “Sa Serra”. El pilot es fragmentà en petits grups i a meta arribaren 6 corredors escapats on es trobava el finalment líder, Miquel Valls. També hi hagué una caiguda on es veren implicats uns 6 ciclistes, entre ells els líders de les metes volants, esprints especials i combinada, però sense cap greu conseqüència. La nota polèmica de la jornada fou la sanció de 10” per part del Jurat Tècnic al fins aleshores líder, Alex Martínez, per haver rebut una empenta per part d’un aficionat pujant al Puig de Gràcia a la jornada anterior. Per tant, a línia de sortida el mallot groc fou Mateu Gamundí, que malgrat tot no va poder assolir el seu lideratge. El millor Junior de la classificació general va ser Sebastià Plomer, i Viwo Hotels-Bicimetrics guanyà la general per equips.

En el Pla Petit, amb 110 participants, un cop més, el cadet Sergi Amengual fou el millor al final d’etapa. Una arribada amb un ajustat esprint entre aquest i el també cadet, Àngel Mascaró dins un primer grup on es trobava el líder de la general de Pla Petit, Pedro Pou. Destaca també la fragmentació del pilot degut a la duresa de la prova.  Dels ciclistes cadets es confirma Sergi Amengual com a portador del mallot que patrocina el Consell de Mallorca. La millor fèmina de la cursa va ser Marina Garau i la millor fèmina cadet va ser Margalida Capellà. De la general segueix sent Lorena Feixas, amb el mallot d’IB3. El millor equip de la darrera etapa del Pla Petit va ser AEL-Txirrindu i el de la general es consolidà la Penya Ciclista Antoni Gelabert.

En aquesta darrera etapa també destaca el rècord de participació i l’ambient festiu que es respirava a la Plaça de Maria de la Salut, amb jocs infantils gratuïts per a tots, de la mà del Consell de Mallorca, i la música i Batucada que l’organització proposà.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *