http://plademallorca.org/wp-content/uploads/2018/04/cabecera-web.jpg

REGLAMENT INTERN – 2018

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Art.1.- El Club Ciclista Pla de Mallorca, en col·laboració amb Sa Riba Club Triatló, penya ciclista Sencelles i club ciclista Ariany, organitzen amb aquesta reglamentació i sota la normativa vigent i règim disciplinari de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, el “XXXIV TROFEU CICLISTA PLA DE MALLORCA”, amb el patrocini de Autovidal i Consell de Mallorca, col·laboren també els ajuntaments de les localitats on es disputaran les cinc etapes, les quals constaran de dues curses: el Pla Petit i el Pla Gran, ambdós segons aquesta reglamentació. Competició amb la modalitat de Challenge.

Art.2.- 

1a ETAPA: Dissabte 19 de maig, a MURO, organitza la SA BIBA CLUB TRIATLO, control de firmes i recollida de dorsals i chips a la taula del Jurat Tècnic. Meta a Muro (Costes de sa Riba). Etapa en ruta. A les 15 h. Pla Petit i a les 16:30 h. Pla Gran.

La recollida de dorsals i chips s’obrirà a les 13h (Pla Petit i Pla Gran). Control de firmes Pla Petit obrirà a les 14h i es tancarà a les 14:45h. Control de firmes Pla Gran obrirà a les 15.30h i es tancarà a les 16:15h.

2a ETAPA: Dissabte 26 de maig, a SENCELLES, organitza el PC SENCELLES, control de firmes i recollida de dorsals i chips a la taula del Jurat Tècnic. Etapa en ruta. Meta a la Plaça d’ Espanya. A les 15 h. Pla Petit. A les 16:30 h. Pla Gran.

La recollida de dorsals i chips s’obrirà a les 14h (Pla Petit i Pla Gran). Control de firmes Pla Petit obrirà a les 14h i es tancarà a les 14:45h. Control de firmes Pla Gran obrirà a les 15.30h i es tancarà a les 16:15h.

3a ETAPA: Dissabte 2 de juny, a MARIA DE LA SALUT, organitza el CC PLA DE MALLORCA, control de firmes i recollida de dorsals i chips a la taula del Jurat Tècnic. Etapa en ruta. amb la meta a la Plaça des Pou. A les 15 h. Pla Petit. A les 16:30h Pla Gran.

La recollida de dorsals i chips s’obrirà a les 14h (Pla Petit i Pla Gran). Control de firmes Pla Petit obrirà a les 14h i es tancarà a les 14:45h. Control de firmes Pla Gran obrirà a les 15.30h i es tancarà a les 16:15h.

4a ETAPA: Dissabte 10 de juny, a MARIA DE LA SALUT, organitza el CC PLA DE MALLORCA, recollida de dorsals i chips a la taula del Jurat Tècnic. Etapa CRI. Meta a la Plaça des Pou. A les 9 h. Sortida del primer corredor del Pla Petit. El primer corredor del  Pla Gran, sortirà 5 minuts desprès d’ haver arribat el darrer corredor del Pla Petit.

La recollida de dorsals i chips s’obrirà a les 8h (Pla Petit i Pla Gran). No hi haurà control de firmes.

5a ETAPA: Diumenge 17 de juny, a ARIANY, organitza el CC ARIANY, amb la meta al C/Major a l’altura de la Plaça Major, control de firmes i recollida de dorsals i chips a la taula del Jurat Tècnic. A les 9 h. Pla Petit. A les 10:30 h. Pla Gran.

La recollida de dorsals i chips s’obrirà a les 8h (Pla Petit i Pla Gran). Control de firmes Pla Petit obrirà a les 8h i es tancarà a les 8:45h. Control de firmes Pla Gran obrirà a les 9.30h i es tancarà a les 10:15h.

COL·LOCACIO DORSALS + CHIPS: Etapes en ruta: 2 dorsals a la part inferior de l’esquena + placa bici amb chip a la tija del seient. Etapa CRI 1 dorsal a la part inferior de l’esquena + placa bici amb chip a la tija del seient.

Art.3.- Els corredors s’hauran d’inscriure prèviament al web www.sportmaniacsbaleares.com. El tràmit d’inscripció online acabarà el divendres a les 20:00 abans de cada etapa. Modalitats de pagament:

TOTES LES ETAPES (fins 18/5/2018 a les 20:00).Nomes s’haurà de recollir dorsal i chip a la 1a etapa, la resta d’etapes s’haurà de passar el control de firmes.

-Cadets i fèmines: 32€.

-Altres categories: 54€.

ETAPA PER ETAPA Els dorsals i chips s’assignaran per les 5 etapes, d’aquesta manera si es disputen etapes alternades es conserva el mateix dorsal i chip i nomes s’haurà de passar control de firmes.

-Cadets i fèmines: 7€/etapa.

-Altres categories: 12€/etapa.

Les llicències d’un dia i estrangeres hauran de pagar la inscripció fent una transferència al conte ES85 2100 0774 0902 0006 0139 indicant com a concepte: “Insc.(nom)(etapa)(pla petit/pla gran).” El preu d’inscripció serà 12€ + 10€ (assegurança FCIB) Total: 22€. Una vegada feta la Transferència enviar al correu electrònic trofeuplademallorca@gmail.com la següent informació:

–          Nom complet del ciclista

–          Correu electrònic

–          DNI/passaport

–          Masculí/femení

–          Data de naixement

–          Telèfon

–          Ciutat residencia

–          Justificant transferència

–          Equip (opcional)

El Plaç per a les inscripcions de no federats i llicències estrangeres acabarà el dimecres a les 20:00 abans de cada etapa.

La participació en el Pla Petit està reservada als ciclistes de la 3a categoria, fèmines i cadets. Portaran el dorsal i chip que  els faciliti l’organització el primer dia, o abans de cada etapa, depenent del tipus d’inscripció elegit. Hi haurà control de firmes abans de cada etapa, obrirà una hora abans d’iniciar la etapa i es tancarà 15 minuts abans de la sortida.

La participació en el Pla Gran està reservada als ciclistes amb llicència de 1a i 2a categoria. Portaran el dorsal i chip que els faciliti l’organització el primer dia, o abans de cada etapa, depenent del tipus d’inscripció elegit. Hi haurà control de firmes abans de cada etapa, obrirà una hora abans d’iniciar la etapa i es tancarà 15 minuts abans de la sortida.

Art.4.- Control de firmes: El control de firmes es realitzarà a la taula del Jurat Tècnic. Els ciclistes estan obligats a anar al control de firmes amb la indumentària ciclista i el dorsal corresponent col·locat de manera adequada al mallot (2 dorsals a la part inferior de l’esquena i la placa a la tija del seient de la bicicleta).

Art.5.- Es lliuraran trofeus d’etapa per a:

  • Pla Petit:

1r, 2n i 3r de la General de 3a Categoría.

1a de la General fèmina.

1r Cadet masculí.

1a Cadet femení.

1r General dels equips de l’etapa.

  • Pla Gran:

1r, 2n i 3r de la General de 1a i 2a Categoría.

1r General dels equips de l’etapa.

Art.6.- Per a la resolució de qualsevol eventualitat que no sigui competència del Jurat Tècnic, cada club dels organitzadors, nomenarà un representant – portaveu.

Art.7.- Cada club lluirà indumentària pròpia.

Art.8.- Els itineraris i llocs puntuats per a les classificacions complementàries s’especifiquen en els rutometres publicats al web www.plademallorca.org/etapes-2018 i en el full informatiu editat per l’organització.

Art.9.- Les classificacions generals absolutes es realitzaran sumant els temps de cada jornada dels qui completin totes les etapes.

Premis en metal·lic al Pla Gran y Cadets: Total 990€

General Pla Gran               General Júniors              General Cadets               General Júniors

1r – 150 €                            1r – 100 €                              1r – 40 €                           1a – 40 €

2n – 125 €                           2n – 75 €                               2n – 30 €                           2a – 30 €

3r – 100 €                           3r – 50 €                                 3r – 20 €                           3a – 20 €

Del 4t al 10è – 30 €

Art.10.- Classificacions generals:

– Ind. absoluta

– Cadet masculí

– Cadet femení

– Muntanya

– Fèmina absoluta

– Per equips

– Regularitat

– Metes volants

– Juniors

– Esprints especials

Art.11.- Als passos de muntanya, sprints especials i metes volants puntuaran 3, 2 i 1 punts els tres primers.

Art.12.- Els 4 primers classificats de cada etapa (excepte la CRI) tendran bonificació de 5, 3, 2 i 1 segon.

Art.13.- Els ciclistes que encapçalin les generals portaran el mallot que els faciliti l’organització, sense retalls. En el cas contrari, no es permetrà la seva sortida. Tots els mallots de líder de les diferents classificacions hauran de ser a primera línia del pilot per a la sortida.  Els mallots seran propietat del qui el porti.

Art.14.- En el cas que un ciclista ostenti el liderat de dues o més classificacions, sols podrà portar un mallot, essent el següent classificat el qui el porti. Aquesta serà la prioritat de les classificacions:

14.1.-General individual  “AUTOVIDAL, Sportmaniacs, Juvimar”

14.2.- General cadets masculí     “Consell de Mallorca”

14.3.- General cadets femení      “Consell de Mallorca”

14.4.- General muntanya      “Diario de Mallorca”

14.5.- General de metes volants “Tractors Kubota”

14.6.- Esprints especials      “Feim per Tu”

14.7.- Regularitat     ‘’Ferreria Rafel Miralles’’

14.8.- General fèmines     “Corporació IB-3”

En el cas que la general individual del Pla Petit quedi sense cap fèmina (cadet o absoluta), el mallot s’imposarà a la millor classificada de l’etapa, la qual el lluirà a la jornada següent.

Art.15.- Cada equip participant pot dur al seu servei un cotxe d’equip, d’acord amb la normativa de la F.C.I.B. A la caravana de cotxes. L’ordre serà en funció de la general individual, amb preferència als equips que tenguin llicència de DTOR ESPORTIU. A la CRI, s’establiran boxes i no s’autoritzaran cotxes seguidors.

Art.16.- A cada etapa, l’organització habilitarà un cotxe neutre amb 4 rodes de recanvi (dues del davant i dues del darrera) en previsió de possibles avaries. Cada club participant hi podrà dipositar 2 rodes.

Art.17.- Els retirats, han de comunicar-ho al jurat tècnic.

Art.18.- En totes les arribades, exceptuant la cronometrada i les arribades puntuables pel premi de la muntanya, s’estableix una “zona d’esprint” situada en els darrers 3 Km. Els participants que pateixin caigudes, foradades o avaries mecàniques, dins aquesta zona, se’ls aplicarà el temps del darrer ciclista del grup dins el qual circulaven.

Art.19.- L’organització exigirà la presència dels ciclistes guanyadors d’etapa o dels portadors dels mallots per als actes protocol·laris. Si el ciclista no es presenta perdrà el seu premi, trofeu o mallot.

Art.20.- L’organització no es responsabilitza dels accidents dels quals puguin ser causa o víctima els ciclistes de la cursa, ni dels deutes que contreguin.

Art.21.- Els clubs organitzadors d’etapa i els participants donaran prioritat a la publicitat, pancartes, tanques, etc. que faciliti l’organització.

Art.22.- Trofeus de les classificacions generals finals de cadascuna de les dues curses:

– Als 3 primers de la general individual.

– Al 1r de la general Cadet masculí. (Pla Petit).

– A la 1a de la General Cadet femenina. (Pla Petit).

– A la 1a de la General Femenina absoluta.(Pla Petit).

– Al 1r de la General Junior absoluta. (Pla Gran).

– Al 1r de la General de la Muntanya.

– Al 1r de la General de Metes volants.

– Al 1r de la General de la Regularitat.

– Al 1r de la General dels Sprints especials.

– Al 1r de la General dels Equips.

Art.23.- El tancament de control és: 10 min. a l’arribada o de 5 min. a la meitat de l’itinerari, excepte el cas que les forces de l’ordre estableixin un temps inferior.

Art.24.- Tots els casos no contemplats es resoldran segons la normativa de la RFEC i de la FCIB.